Za trade u Minnesotu saznao preko društvenih mreža
NBA je postao čisti biznis (Foto: nba.com)

"Mislio sam da će biti drugačije "

Za trade u Minnesotu saznao preko društvenih mreža

E. Dindić

Robert Covington sadašnji košarkaš Minnesote Timberwolvesa, kaže da je za svoj trade iz Philadelphie saznao preko društvenih mreža. 

"Bilo je pet minuta prije sastanka ekipe. Onda me je nazvao trener Brett Brown pa generalni menadžer Elton Brand, ali ja sam već sve znao. Preko ljeta su mi rekli da nema šanse da budem zamijenjen. Rekli su mi vijest na veoma hladan način. S obzirom koliko smo zajedno prošli, mislio sam da će to biti drugačije, ali nije bilo tako", rekao je Covington.

Philadelphia je u velikom tradeu u Minnesotu poslala Šarića i Covingtona, za All-Star košarkaša Jimmyja Butlera. Butler je u Minnesoti imao veliki problema sa suigračima i trenerima, a nedavno je i Adrian Wojnarowski napisao kako su i u novom timu počeli prvi problemi.

Navodi se kako je ovaj košarkaš napao trenera Bretta Browna oko svoje uloge u napadu.

Sixersi se nalaze na četvrtom mjestu Istočne konferencije sa 26 pobjeda i 14 poraza, dok su Wolvesi na Zapadu na omjeru 19-21, gdje zauzimaju 11. mjesto konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi