U majci svih drama nakon dva produžetka ALBA slavila u Ateni
Neviđena drama viđena je u Ateni

Panathinaikos pao nakon 50 minuta košarke

U majci svih drama nakon dva produžetka ALBA slavila u Ateni

Rijetko viđena drama viđena je večeras u utakmici 8. kola Eurolige u Ateni između Panathinaikosa i berlinske ALBA-e koju su Nijemci dobili nakon dva produžetka rezultatom 106-105.

Jedna od boljih euroligaških utakmica u posljednjih nekoliko sezona viđena je u OAKA Areni a do pobjede je došao berlinski tim koji je po svemu viđenom do pobjede mogao doći i u regularnih 40 minuta. 

Imala je ALBA na poluvremenu 9 poena prednosti, igrala dobro s ujednačenim napadom što je potvrdilo i 6 dvoznamenkastih igrača u rosteru Nijemaca. Panathinaikos je nekoliko puta u život vraćala partija života Ioannisa Papapetroua koji je meč završio s 39 poena i indeksom korisnosti od čak 41 bodom. 

Imali su Grci 9 života u ovoj utakmici, na kraju čak imali i priliku da dobiju utakmicu no koš-faul Lukea Sikme 8 sekundi prije kraja drugog produžetka bodove je preusmjerio iz Atene u Berlin. Pokušaj trojke sa zvukom sirene Tyresea Ricea nije bio precizan i veliko slavlje njemačkih košarkaša je moglo početi. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Hermansson s 20 poena, te Nkoko sa 17 najefikasniji u ujednačenom napadu ALBA-e, a kod Grka uz Papapetroua je bio sjajan i Wiley s 22 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi