U meču punom preokreta Zadar bolji od Igokee

Igosi poraženi u Zadru

U meču punom preokreta Zadar bolji od Igokee

E. Škorić

Košarkaški klub Igokea poražen je u Zadru u šestom kolu ABA lige sa 82:76.

Posljednjeplasirani Zadar večeras je uspio da ostvari drugu pobjedu u tek sedmom nastupu u ABA ligi, dok je tim iz Laktaša upisao četvrti poraz i treći u posljednje četiri utakmice.

Iako su gosti trojkom ušli u meč, Zadar je bio bolji prvih 10 minuta i na prvu dvominutnu pauzu domaćin odlazi s vodstvom 22:20.

U drugoj dionici Igokea ipak stiže do preokreta, imala je i plus osam u jednom trenutku, a na poluvremenu je rezultat u korist gostujućeg sastava glasio 42:40.

Sredinom pretposljednje četvrtine Igokea je bila u dvocifrenom vodstvu (55:45), ali Zadar sjajno ulazi u zadnjih 10 minuta i na kraju dolazi do novog preokreta i pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Božić je s 19 poena bio najbolji pojedinac u Zadru, Krajina je dodao 16, Ivanov 15, a Knowles 12 poena. Milošević je kod gostiju ubacio 18 poena, Radivojević 13,  Glogovac 14, a Šibalić 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi