U Mornaru bijesni zbog odluke da ne igraju Eurocup i prijete napuštanjem ABA Lige

Pavičević: Ovo je sramota!

U Mornaru bijesni zbog odluke da ne igraju Eurocup i prijete napuštanjem ABA Lige

Košarkaški klub Mornar nije među timovima koji će naredne sezone igrati Eurocup i ta je odluka izazvala veliko razpčaranje, ali i revolt među Baranima. 

Iz ABA lige će u drugom po snazi europskom takmičenju igrati Partizan, podgorička Budućnost i Cedevita Olimpija, koja se prije pandemije i borila sa Mornarom za plasman u doigravanje regionalnog takmičenja.

Crnogorski predstavnik je kolo prije kraja ligaškog dijela imao isti učinak kao Cedevita Olimpija, ali je bio i bolji u međusobnom učinku.

"Odluka je sramotna. Da je board Eurocupa donio odluku kao što je to uradila Euroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve učesnice iz prošle, ne bismo rekli ni riječ. Evidentno je da sportski rezultati ne utje na odluku ko će igrati u Eurocupu. Logično je da ćemo preispitati naše učešće u ABA ligi, jer se sada otvoreno postavlja pitanje koja je svrha takmičenja u kojem se ne vrednuju rezultati koji su ostvareni na parketu" - rekao je predsednik Mornara Đorđije Pavićević za TV Vijesti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On je podsjetio da je Mornar, uz Partizan i Budućnost, jedini bio za nastavak takmičenja u ABA ligi, te je formirao ekipu za završnicu prošle i narednu sezonu.

"Pored toga, u trenutku prekida na parketu smo izborili mjesto u polufinale play offa, a samim tim i u Eurocup. A sada u to takmičenje ide Cedevita Olimpija, koja to nije zaslužila i koja sa nama ima učinak 0-2. Da smo mi kojim slučajem na mjestu Cedevita Olimpije, sigurno bismo mjesto u Eurocupu ustupili rivalu koji je to zaslužio na parketu, a to je u ovom slučaju Mornar iz Bara. S obzirom na to da smo na parketu osigurali mjesto u Eurocupu, formirali smo tim za pomenuto takmičenje, nismo aplicirali za FIBA takmičenja", otkrio je Pavićević kako se Mornar našao u izrazito neugodnoj situaciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti