U NBA ligu stigao sa 3,71 dolara  na računu
(Foto: EPA)

DiVincenzo nasmijao mnoge

U NBA ligu stigao sa 3,71 dolara na računu

M. Šljivak

Nekadašnji bek univerziteta Villanova Donte DiVincenzo izabran je nedavno na NBA draftu kao 17. pik od strane Milwaukee Bucksa.

U NBA ligu ovaj sjajni košarkaš dolazi sa nešto više od tri dolara. Na društvenim mrežama se pojavila fotografija na kojoj DiVincenzo pokazuje bankovne račune na kojima se nalazi ukupno 3,71 dolara.

Ipak, do kraja naredne sezone njegov bankovni račun će biti napunjen. Rookie ugovor će mu u prvoj sezoni donijeti nešto više od dva miliona dolara i neće imati problema oko plaćanja računa.

Od DiVincenza se očekuje da pojača šutersku liniju Bucksa već u prvoj sezoni. Priliku će sasvim sigurno dobiti, a u prošlosti je na univerzitetu Villanova ova 21-godišnji bek znao eksplodirati.

U najjaču ligu svijeta je ušao kao dvostruki NCAA šampion i kao MVP finala u kojem je Michiganu ove sezone ubacio 31 poen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi