Bullsi dovode momka kojeg su povrede uništile

Bullsi dovode momka kojeg su povrede uništile

M. Šljivak

Chicago Bullsi pokazali su veliki interes za dovođenje košarkaša Milwaukee Bucksa Jabarija Parkera.

Ovaj 23-godišnji krilni košarkaš stigao je u NBA ligu kao velika zvijezda sa Dukea. Izabran je drugim pikom 2014. godine, ali su ga teške povreda oba koljna unazadile u protekle dvije sezone.

Kako je Parker ograničeno slobodan igrač, Bullsi su odlučili da ga pokušaju angažovati. Poslaće ponudu, ali sve zavisi od Bucksa koji mogu izjednačiti svaku ponudu koja dođe.

Parker je rođen u Chicagu. Proveo je djetinstvo u ovom gradu i sigurno je da sanja o dresu ovog tima.

Tokom četverogodišnje karijere Parker je ubacivao nešto više od 15 poena po meču, a najbolju je igrao u sezoni 2016/2017, kada je do povrede ubacivao 20 poena po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi