U prvoj utakmici ABA lige u 2021. godini Crvena zvezda rutinski pobijedila Zadar
Foto: KK Crvena zvezda

Zadrani bez šansi u Beogradu

U prvoj utakmici ABA lige u 2021. godini Crvena zvezda rutinski pobijedila Zadar

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u prvoj utakmici ABA lige u Novoj godini rutinski pobijedili Zadar rezultatom 81:66. 

Utakmica u kojoj se pobjednik naslućivao odavno prije ovog susreta donijela je solidan otpor Zadrana protiv velikog favorita Crvene zvezde koja je ovu utakmicu iskoristila da ravnopravno raspodijeli minutažu skoro svim košarkašima u večerašnjem rosteru.

Već se u prvom poluvremenu dobrano osjetila razlika u kvaliteti između ovih timova. S druge strane i Zadrani su, na čijoj klupi još uvijek nema Veljka Mršića koji se oporavlja od koronavirusa uspjeli dati šansu nekim mladim košarkašima. Na veliki odmor otišlo se s 15 koševa razlike za domaći tim koji je do kraja susreta bez ikakvih problema tu prednost održavao i došao do nove sigurne pobjede. 

Walden i Dobrić zabili su po 12 poena dok su po 10 dodali O'Bryant i Colom. Kod Zadra je najefikasniji bio Burać s 15 koševa a 13 je dodao Junaković. Kao jedna od najvećih atrakcija ovog susreta bio je Zadrov Chinanu Onuaku koji je u svojih solidnih 11 poena 3 upisao svojim zanimljivim stilom slobodnih bacanja koji su nekada davno proslavili Rick Barry i Radivoj Korać. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi