U Sarajevu se održava generalna skupština FIBA Europe

Vodeći ljudi evropske košarke u BiH

U Sarajevu se održava generalna skupština FIBA Europe

Admin Čaušević

Nakon što je jučer u Sarajevu održana sjednica Boarda FIBA Europe, jutros u Sarajevo započela Generalna skupština krovne asocijacije evropske košarke.

Skupu prisustvuje predsjednik FIBA Hamane Niang, zatim generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije Andreas Zagklis, prvi čovjek FIBA Europe Turgay Demirel, izvršni direktor FIBA Europe Kamil Novak, članovi FIBA Boarda, kao i čelnici nacionalnih saveza.

Skupština se prethodno trebala održati u maju, ali je odgođena za početak oktobra zbog pandemije korona virusa.

Košarkaški savez BiH kao organizator skupa osigurao je sve tehničke i sigurnosne uslove prema utvrđenom protokolu i smjernicama Međunarodne košarkaške federacije.

Top Komentari

Sukedzo
Hoce li nam dozvoliti da registrujemo Alibegovica i Garzu kao domave igrace? Hoce li biti kakvih sankcija za saveze koji doslovno kupuju igrace iz drugih evropskih zemalja da igraju za njihive reprezentacije?
3 0
Kuuler
Imamo li printer?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi