Šest kandidata za organizaciju narednog Eurobasketa

EP 2025

Šest kandidata za organizaciju narednog Eurobasketa

A. Čaušević

FIBA će u januaru 2022. godine odabrati domaćine Evropskog prvenstva koje će se održati 2025. godine.

Danas je saopšteno kako je apliciralo šest zemalja od kojih će četiti biti izabrane za domaćine turnira.

Kipar, Finska, Mađarska, Latvija, Rusija i Ukrajina su predstavili zvanične kandidature, a jedna od njih će biti domaćin i Finalne faze turnira.

FIBA od 2015. godine organizuje Evropska prvenstva sa više domaćina te su odlučili da se ova formula primjenjuje i u budućnosti.

"Sretni smo što postoji toliko velika želja košarkaških saveza da organizuju Evropsko prvenstvo, a ovaj format sa nekoliko zemalja domaćina je prvi put korišten 2015. godine i bio izuzetno uspješan, pa je i evropska košarka imala mnogo koristi iz toga", rekao je Kamil Novak direktor FIBA Evropa.

Podsjećanja radi, za septembar 2022. godine planiran je Eurobasket na kojem će učestvovati i Bosna i Hercegovina.

Zmajevi će grupnu fazu igrati u Njemačkoj, a protivnici pored domaćina su još Francuska, Litvanija i Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi