Tuzlaci održali press konferenciju

U Slobodi optimistični pred utakmicu sa Vardom

J. Duvnjaković

Košarkaši Slobode će u nedjelju u 20 sati odigrati meč protiv ekipe Varde, a tim povodom je u Tuzli upriličena press konferencija na kojoj su se prisutnim obratili trener i predsjednik kluba.

Predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić je također najavio i juniorski košarkaški turnir koji se igra u nedjelju, na kojem će učestovati OKK Sloboda te ekipe iz Osijeka, Subotice, Novog Sada i Pecsa (Mađarska).

Vidi video!

"Očekivanja od utakmice sa Vardom su velika. Idemo na pobjedu i ne razmišljamo ni o čemu drugom. Respektujemo Vardu, ali došlo je vrijeme kada moramo pobijediti, oni su prva ekipa u nizu koju moramo dobiti. Što se tiče mog povratka, dva mjeseca je prošlo ali ja treniram već nekih 15 dana. Dobro će mi doći jedna utakmica i nadam se da ću se brzo vratiti u formu. Vraćam se nekih 15 dana ranije u odnosu na preporuke doktora, jer je teško bilo gledati kako se momci muče. Problem je što dajemo sve na treninzima, a našu formu i spremu teško prenosimo na parket, nadam se da ću sada i ja pomoći momcima da se pokažemo u pravom svjetlu", rekao je povratnik u tim Slobode Mirza Hrnčić.

Vidi video!

"Očekujemo jednu kvalitetnu utakmicu sa ekipom Varde, nadamo se pobjedi koja nam je potrebna. Opravdano očekujemo pobjedu jer smo ekipu Varde savladali i u Višegradu. Dati ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu koja uz maksimalno zalaganje ne bi trebala doći u pitanje. Imali smo dosta kikseva, liga 6 je teoretski dostupna, a to zavisi od nas. Utakmica protiv Varde je bitna prije svega kako bi vratili samopouzdanje zbog težih utakmica koje nas očekuju. U posljednjih nekoliko utakmica je bilo nesretnih poraza, ali i čisto izgubljenih utakmica, samopouzdanje nam je poljuljano, a utakmica protiv Varde nam dolazi u pravo vrijeme kako bi povratili samopouzdanje, pojedinačno ali i kao ekipa. Podrška navijača nam znači, vjerujem da ima razočarenja zbog rezultata, ali nadam se da ćemo uz njihovu pomoć savladati Vardu i vratiti se na pravi put koji priželjkujemo i mi, a i navijači", riječi su Mihaila Sekulovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti