U Washingtonu 278 poena, Kawhi i Beal u velikom pucačkom obračunu!
Raptorsi su na krilima Kawhija Leonarda ipak srušili Wizardse, koji su imali raspoloženog Beala

Ludnica na meču Wizardsa i Raptorsa

U Washingtonu 278 poena, Kawhi i Beal u velikom pucačkom obračunu!

Edmir Škorić

Pravo uživanje je bilo večeras gledati duel Washington Wizardsa i Toronto Raptorsa, a nakon dva produžetka pobjeda je pripala gostima (140:138).

U utakmici bez odbrana poeni su sijevali na sve strane, a poslije prve četvrtine Toronto je vodio 36:21. Tih plus 15 je ubrzo bilo plus 23, tokom treće dionice također je sve bilo na strani gostiju, ali u zadnjoj četvrtini - šou.

Wizardsi su ubacili 40 poena u zadnjih 12 minuta, pa su došli na kraju do izjednačenja (124:124), da bi u produžecima ipak ostali bez pobjede.

Bradley Beal je sa 43 poena, 15 asistencija i 10 skokova briljirao kod Wizardsa, Porter je ubacio 27, a Ariza 23 poena. Koban za Čarobnjake bio je Kawhi Leonard, koji je ubacio 41 poen uz 11 skokova, dok je Siakam dodao 24 uz 19 skokova.

Nešto ranije Philadelphia 76ersi su u New Yorku sa 108:105 savladali Knickse. Embiid je ubacio 26 poena za 76erse, Redick 22, a Simmons 20 uz 22 skoka i devet asistencija. Knox je na drugoj strani ubacio 31 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi