Ufuk Sarica na klupi košarkaške reprezentacije Turske do 2021. godine

Trener Pinar Karsyake

Ufuk Sarica na klupi košarkaške reprezentacije Turske do 2021. godine

Izbornik košarkaške reprezentacije Turske Ufuk Sarica ostat će na toj poziciji i naredne dvije godine, objavili su iz košarkaškog saveza te zemlje. 

Saricinim radom, koji je preuzeo reprezentaciju prije Eurobasketa 2017 u turskom su savezu jako zadovoljni te su se odlučili nastaviti suradnju s njim.

Prije imenovanja bio je pomoćnik Erginu Atamanu treneru Anadolu Efesa. Pred selekcijom Turske su kvalifikacije za Olimpijske Igre a voljom ždrijeba nacionalni tim ove zemlje igrat će u kanadskoj Victoriji u grupi B s Urugvajem i Češkom Republikom, dok će u grupi A igrati Grčka, Kina i domaćin Kanada. 

Ufuk Sarica istovremeno obavlja i posao prvog trenera Pinar Karsyake s kojom u ovoj sezoni bilježi odlične rezultate u nacionalnom prvenstvu Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi