Bivši igrač sarajevske Bosne vodio Tursku do pobjede protiv Crne Gore

SP u Kini

Bivši igrač sarajevske Bosne vodio Tursku do pobjede protiv Crne Gore

S. Grebović

Košarkaši Crne Gore uspjeli su da od gotovog naprave veresiju i izgube od Turske u utakmici za doigravanje za neku od pozicija na Svjetskom prvenstvu u Kini, bilo je 79:74 za ekipu Ufuka Sarice.

Pet minuta i 15 sekundi prije kraja Crnogorci su vodili sa velikih 12 poena razlike - 65:53, imali prednost od početka meča, igrali bolje, a onda sve upropastili.

Turska je na minut i 36 sekundi do kraja prvi put povela i pobijedila na krilima nekadašnjeg omladinca sarajevske Bosne, a danas člana Cleveland Cavaliersa, Cedija Osmana koji je dao 19 poena.

Prva zvijezda Sokolova Nikola Vučević konačno je odigrao jednu dobru utakmicu na ovom šampionatu i postigao 20 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, Derek Needham je upisao 13, Dubljević 12 koševa.

U selekciji Turske pored sjajnog Osmana, 17 je dodao Melih Mahmutoglu, dok je nesuđeni bh. reprezentativac Wilbekin  upisao devet poena, a imao je i 13 asistencija.

SP u Kini, doigravanje za plasman: Turska-Crna Gora 79:74

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Turska: Osman 19, Mahmutoglu 17, Birsen 15, Wilbekin 9, Erden 6, Korkmaz 5, Sanli 4, Tuncer 2, Arslan 2

Crna Gora: Vučević 20, Needham 13, Dubljević 12, Ivanović 8, Popović 6, Todorović 5, Su. Šehović 3, Radončić 3, Bjelica 2, Se. Šehović 2. 

Top Komentari

Peđa
Bravo za Cedija, steta sto ne igra za svoju Makedoniju, zemlju svog rodjenja.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi