Danilo Gallinari najavio povratak u Evropu

Iskusni Italijan ne krije svoju želju

Danilo Gallinari najavio povratak u Evropu

A. Čaušević

Danilo Gallinari već duže od deset godina nastupa u NBA ligi. Iskusni italijanski košarkaš je trenutno član Oklahoma City Thundera. 

Gallinari je profesionalnu karijeru počeo u Olimpiji iz Milana, a upravo u milanskom klubu ima želju i da završi svoju košarkašku karijeru.

"Aposlutno bih volio nekoliko sezona odigrati na visokom nivou u Euroligi i pobjeđivati s mojom bivšim timom. Zapravo, htio bih i karijeru tu završiti", rekao je ovaj 31-godišnjak.

Italijan kojeg krasi odličan šut je najveći dio NBA karijere proveo u Denver Nuggetsima gdje je igrao šest sezona. Zbog teške povrede ligameneta bio je primoran da propusti kompletnu 2013/2014 sezonu.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Inače, prvi klub u NBA ligi su mu bili New York Knicksi, a još je igrao za LA Clipperse u periodu od 2017. do 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi