"Ukoliko sam podržao kandidaturu nekog Srbina, sutra ću dati otkaz"

Turkoglu poručuje

"Ukoliko sam podržao kandidaturu nekog Srbina, sutra ću dati otkaz"

E. Škorić

Slavni turski košarkaš Hedo Turkoglu komentarisao je nedavne izbore za predsjednika FIBA Evropa, kao i navode da je imao svoje favorite.

Predsjednik Košarkaškog saveza Turske poslao je pismo ostalim evropskim federacijama i određeni dio javnosti optužuje ga da je pokušao tim pismom da utječe na njihovu odluku.

"Ukoliko prevedete to pismo koje sam poslao na 49 različitih adresa i u njemu pronađete ijednu riječ kojom favorizujem srpskog kandidata ja ću dati otkaz. Prilično je jasno da je ovo upereno u mene od strane osobe koja ima nekih problema sa mnom, ali ja sam čovjek koji će tursku košarku uvijek staviti na prvo mjesto, kako seniorsku, tako i juniorsku i klupsku i reprezentativnu. Moj cilj je da u FIBA Evropi bude što više naših ljudi jer će tako i našim timovima biti bolje. I ponavljam, ukoliko sam podržao srpskog ili belgijskog kandidata, sutra ću dati ostavku", rekao je Hedo Turkoglu za Anadolu novinarsku agenciju.

Za prvog čovjeka FIBA Evrope izabran je Turgaj Demirel koji će na toj poziciji biti do 2023. godine, a protukandidati su mu bili Dejan Tomaševič i Siril Kumans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi