Unicaji pobjeda nad Prokomom

Euroliga, 2. kolo

Unicaji pobjeda nad Prokomom

Midhat Šljivak

Prvi susret 2. kola Eurolige odigrali su večeras Prokom i Unicaja, a na kraju su gosti slavili prvu ovosezonsku pobjedu rezultatom 77:75.

Prvi period donio je nešto bolju igru Unicaje. Vodili su gosti tokom većeg dijela prve četvrtine, a na kraju su je i dobili sa 28:22. Odlično je tim iz Malage otvorio i drugu četvrtinu. Imali su u jednom trenutku i vodstvo od 13 razlike 37:24, no Prokom je uspio otići na odmor sa istim minusom koji je bio i nakon deset minuta. Unicaja je vodila na poluvremenu 45:39.

 

Prokom je tokom treće četvrtine u nekoliko navrata bio blizu preokreta, ali su se gosti uspjevali odbraniti. Nakon 30 minuta igre Prokom je smanjio vodstvo na samo minus četiri 63:59. 

 

Posljednja dionica donijela je dosta uzbuđenja. Uspjeli su na tri minute do kraja stići do izjednačenja 68:68. Potom su nakon dugo vremena uspjeli i povesti 72:70, no Unicaja bolje odigrava završnicu susreta, te dolazi do prve pobjede u Euroligi.

 

Marcus Williams je sa 18 poena predvodio Unicaju do pobjede, dok je u poraženom sastavu Lukasz Koszarek ubacio 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.