"Ušao je u papučama držeći cappuccino, skočio je do vrha i otišao"
Foto - EPA

Diaw je bio nevjerovatan atleta

"Ušao je u papučama držeći cappuccino, skočio je do vrha i otišao"

Midhat Šljivak

Čuveni francuski košarkaš Boris Diaw imao je karijeru za pamćenje.

Od 2001. godine i početka s Pau Orthezom, pa sve do 2018. godine kada je rekao zbogom u dresu Levalloisa privlačio je veliku pažnju gdje god bi se pojavio.

Iako nije izgledao kao istinski atleta, Diaw je ostvario fantastičnu NBA karijeru. Igrao je 14 sezona u najjačoj ligi svijeta, a izabran je na draftu 2003. godine kao 21. pik od strane Atlanta Hawksa.

Sa San Antonio Spursima je 2014. godine osvojio naslov prvaka, a igrao je još za Hawkse, Sunse, Bobcatse i Jazz.

Nekadašnji član rukovodstva Phoenix Sunsa David Griffin ispričao je veoma interesantnu priču o atletiskim sposobnostima Diawa koje su oduševile apsolutno sve.

"Ljudi nisu imali pojma kakav je atleta. Jednog dana je ušetao u dvoranu u papučama i kao i obično u rukama mu je bio cappuccino. To mu je bio običaj svakoga jutra. Ovo se desilo na treninzima sa kandidatima za draft. Vidio je mašinu za mjerenje vertikalnog skoka i zainteresovao se. Pitao je ko je uspio najviše da skoči. Rekli su mu da je Amare Stoudemire na vrhu. Izuo je papuče i iz prvog pokušaja počistio sve, uzeo je cappuccino i otišao s riječima 'to uopšte nije teško'", ispričao je Griffin.

Diaw je inače bio veliki ljubitelj kafe i u svlačionici je imao instaliran aparat i kafu je mogao popiti kad je god to želio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti