Utah bolja od Clevelanda, novi triple-double Hardena

NBA liga

Utah bolja od Clevelanda, novi triple-double Hardena

U noći sa utorka na srijedu odigrano je devet mečeva u NBA ligi.

Washington je na otvaranju sinoćnjeg programa savladao desetkovani Chicago sa 101:99. Wizardse je do pobjede vodio John Wall sa 26 poena i 14 proigravanja, a pratili su ga Bradley Beal i Markieff Morris sa po 19 postignutih koševa. 

U odsustvu Butlera, Wadea i Mirotića, Bullse je predvodio Denzel Valentine sa 19 koševa.

Toronto je u derbiju Istoka savladao Boston rezultatom 114:106. Sjajno veče imao je DeMar DeRoza koji je zabilježio 41 poen i 13 skokova. Kyle Lowry dodao je 24 koša i devet asistencija, dok je Jonas Valančiunas pored 18 poena imao i 23 uhvaćene lopte. Bolji od ostalih kod gostiju bio je Isaiah Thomas sa 27 pogodaka i sedam asistenicija.

Košarkaši Houtona upisali su devetu uzastopnu pobjedu savladavši kod kuće Charlotte sa 121:114.

Po običaju, najraspoloženiji kod Rocketsa bio je James Harden koji je ostvario novi triple-double učinak. Popularni Brada ubacio je 40 poena i tome dodao 15 skokova i 10 asistencija. Kod gostiju izdvojio se Kemba Walker sa 25 koševa, 10 uspješnih proigravanja i šest skokova.

Aktuelni prvak Cleveland poražen je na gostovanju kod Utah Jazz (100:92).

Najzaslužniji za veliki trijumf domaćina bio je Gordon Hayward koji je zabilježio 28 koševa i devet skokova. Lebron James sa 29 poena i šest skokova bio je prvo ime kod Cavaliersa.

Za razliku od Clevelanda, uspješnu noć imali su Golden State Warriorsi. 

Ekipa Stevea Kerra u svojoj Oracle Areni rutinski je savladala Miami sa 107:95, a do 33. ovosezonske pobjede predvodio ju je Kevin Durant sa 28 poena i devet skokova. 

Steph Curry zabilježio je 24 poena, devet asistencija i osam uhvaćenih lopti, dok je Draymond Green dodao 13 pogodaka i devet skokova.

Ostali rezultati:

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 97:117

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 107:109

LA Lakers - Portland Trail Blazers 87:108

Sacramento Kings - Detroit Pistons 100:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi