Utah bolji od Houstona, Nurkić nije igrao protiv Sacramenta

Odigrano pet utakmica na NBA parketima

Utah bolji od Houstona, Nurkić nije igrao protiv Sacramenta

Endin Čaušević

Na NBA parketima u noći sa utorka na srijedu odigrano je pet utakmica. 

Košarkaši Utah Jazza slavili su protiv Houston Rocketsa nakon jednog produžetka (117:114). Domaće je do pobjede vodio Gordon Hayward sa 28 poena, dok je 19 dodao Favors. Najefikasniji u ekipi Houstona bio je nevjerovatni James Harden sa 42 poena, a 18 je ubacio Ariza.

Orlando je bio siguran protiv Philadelphije rezultatom 124:115. Iako je Philadelphia odigrala dobru utakmicu, na kraju nisu mogli do pobjede. Nikola Vučević bio je najefikasniji u ekipi Orlanda sa 35 poena, dok je Oladipo dodao 22. U ekipi Philadelphie istakao se Smith sa 22 poena.

Denver Nuggetsi izgubili su protiv Sacramento Kingsa, a ovu utakmicu propustio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić zbog trenerske odluke. Sjajnu partiju u ekipi Sacramenta ponovo je odigrao Cousins koji je Denveru ubacio 39 poena. U ekipi Denvera najefikasnijij bio je Barton sa 18 poena. 

Washington Wizardsi bili savladali su New Orleans Pelicanse (109:89), dok je Portland bio bolji od Brooklyn Netsa sa 112:104. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi