Utakmica Asvel - Crvena zvezda se ipak neće igrati

Euroliga odlučila

Utakmica Asvel - Crvena zvezda se ipak neće igrati

Poslije dugo nagađanja odlučeno je da se utakmica 3. kola Eurolige između francuskog Asvela i Crvene zvezde ipak neće odigrati. 

Još do nedavno košarkaši srpskog prvaka bili su spremni putovati u francuski Villeurbanne na ovaj susret, no Euroliga je stopirala sve i ovaj susret se na kraju neće ni odigrati. 

Koronavirus se proširio među košarkašima i stručnim stožerom Asvela te je ovaj francuski tim onemogućen da osigura minimalno 8 zdravih igrača za odigravanje utakmice po protokolu Eurolige. Ova utakmica će se najvjerovatnije registrirati službenim rezultatom 20:0 za beogradski tim, jednako kako je Euroliga također ranije danas riješila slučaj sa Zenitom čija ekipa nije odputovala u Španjolsku na utakmice sa Baskoniom i Valenciom.

Iako je ruski klub pisao zamolbu da se utakmice odgode, čelništvo Eurolige ispoštovalo je ranije doneseni protokol te bodove iz ovih utakmica dodijelio španjolskim klubovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti