Žalgiris slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde
Foto: Euroleague

Odlično izdanje Litvanaca

Žalgiris slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde

Košarkaši Žalgirisa savladali su u Beogradu večeras Crvenu zvezdu rezultatom 75:69. 

Beogradski tim bio je favorit uoči ove utakmice, no zaboravilo se kako je ovaj tim po običaju jako tvrd orah za košarkaše domaćeg tima. 

Ispostavilo se da je tako bilo i ovaj put, jer Žalgiris je od samog početka zaigrao sjajnu timsku obranu kojom su onemogućili protočne napade Zvezde, a nakon prve četvrtine koja je protekla u egalu, ta obrana se odlično vidjela u drugom periodu koju su gosti dobili s 20:14. Treći period protekao je praktički bez obrane i jednog i drugog tima a tu se tim Saše Obradovića bolje snašao i u periodu u kojem je ubačeno 50 poena prednost Žalgirisa sveo na -2.

No posljednjih 10 minuta je što se koševa tiče bilo siromašno a to je zona u kojoj se prvak Litve sjajno snalazi. Igrači Žalgirisa 'udavili' su udarne igle Beograđana, taj dio igre dobili s 13:9 i zaključili utakmicu i kući ponijeli izuzetno vrijedne bodove. Lukas Lekavičius najbolji je bio kod pobjednika sa 16 koševa i 4 asista a Lauvergne je ubacio 12.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod domaćina najbolji Loyd s 19 koševa a po 11 su dodali Walden i Davidovac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi