Uvjerljiv trijumf Crvene zvezde nad Baskoniom
Foto: Euroleague

Tim Duška Ivanovića bez šansi u Beogradu

Uvjerljiv trijumf Crvene zvezde nad Baskoniom

Crvena zvezda došla je večeras do velike pobjede u okviru 2. kola Eurolige savladavši Baskoniu s velikih 90:73.

Beogradski tim ovu je utakmicu kontrolirao od početka do kraja i pobjeda koju su zabilježili jedna je od najuvjerljivijih u 2. kolu EL.

Prva četvrtina dala je naslutiti da Baske čeka teška noć u Beogradu. Zvezda je igrala sjajno u oba smjera na terenu i španjolski prvak je zaostajao već 7 razlike poslije prvih 10 minuta. Ipak su se gosti u nastavku malo uspjeli konsolidirati i na veliki odmor otići s deficitom od samo 5 koševa. No nastavak je donio furiozno izdanje domaćeg tima koji je u 3/4 zabio čak 29 poena i uz primljenih 18 već tada osigurao sigurnu završnicu. 

Crvena zvezda je i posljednju četvrtinu uspjela dobiti i tako slaviti s velikih 90:73. Sjajnu utakmicu odigrao je Jordan Loyd koji je s 30 poena zatrpao koš Baskonie a odličan je sa 16 poena i 4 trojke bio i iskusni Marko Simonović. Giedraitis s 26 poena daleko najbolji u timu Duška Ivanovića dok je Vildoza dodao 13 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi