Uzbudljiv i neizvjestan gradski derbi u zeničkoj Areni pripao Čeliku
Gradski derbi u Zenici pred oko 400 gledalaca ponudio je dosta sadržajnu utakmicu u kojoj je pobjedu na kraju slavila ekipa Čelika

Liga BiH za košarkašice, 7.kolo

Uzbudljiv i neizvjestan gradski derbi u zeničkoj Areni pripao Čeliku

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Jumpera iz Zenice, večeras su u zeničkoj Areni odigrali gradski derbi u okviru 7.kola prvenstva BiH. U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici pobjedu je slavila ekipa Čelika rezultatom 77:74.

Košarkašice Čelika su u ovaj meč ušle s omjerom od pet pobjeda i jednog poraza, dok je tim Jumpera bio na omjeru od četiri pobjede i dva poraza.
Izabranice Aide Kalušić bolje su otvorile meč, te su od početka imale vodstvo u prvoj četvrtini, ali košarkašice Jumpera nisu dopuštale da se igračice Čelika odlijepe na veću razliku. Prva četvrtina okončana je rezultatom 23:15 za Čelik. U drugoj četvrtini igralo se tvrdo, a dominirale su Heljić sa jedne i Begenešić s druge strane. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 41:33 za Čelik.

Početak treće četvrtine pripao je ekipi Čelika, koja je u jednom trenutku imala i plus 16 poena razlike, međutim izabranice Eldara Durmića se nisu predavale, te su veoma dobrom odbranom smanjili vodstvo domaćeg tima i na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 62:54 za Čelik. Posljednju četvrtinu sjajno otvaraju košarkašice Jumpera, koje serijom 6:0 dolaze na minus dva poena razlike 64:62 što je bio razlog da sa klupe Čelika zatraže minutu odmora. Na pet minuta prije kraja utakmice na semaforu je bilo 70:65 za Čelik, te je minutu odmora tražio trener Jumpera. U uzbudljivoj završnici više koncentracije imale su košarkašice Čelika, te su slavile pobjedu konačnim rezultatom 77:74 (23:15, 18:18, 21:21, 15:20).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, briljirala je Sara Heljić sa 22 poena i 16 skokova. Odlična je bila i Ajla Selimović sa 20 poena i 10 skokova. U ekipi Jumpera nezaustavljiva je bila Aleksandra Begenesic sa 27 poena i 15 skokova, Jelena Kapisoda također je odigrala dobar meč sa 15 poena i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi