Košarkašice Čelika žele pobjedu protiv Play-offa u prvoj domaćoj utakmici u sezoni
Zeničanke u ovoj sezoni imaju visoke ambicije

Zeničanke se pohvalile sa pozivom za tri reprezentativke BiH

Košarkašice Čelika žele pobjedu protiv Play-offa u prvoj domaćoj utakmici u sezoni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika u subotu će u okviru 3. kola prvenstva BiH dočekati ekipu Play off-a iz Sarajeva. Zeničankama će to biti i prva utakmica pred domaćom publikom, nakon što su u prva dva kola igrale u gostima protiv Jedinstva i Lavova, gdje su upisale pobjedu i poraz.

Danas je održana i press konferencija uoči utakmice u subotu na kojoj su se prisutnima obratila trenerica Aida Kalušić, košarkašica Amna Isaković, te Behudin Bajgorić ispred OK Zenica, koji će u dogovoru sa Čelikom nastupati sa mladom ekipom u okviru A1 lige FBiH.

Trenerica Aida Kalušić kazala je nešto više o utakmici protiv ekipe iz Sarajeva, te je kazala nešto više i o reprezentaciji BiH, gdje Čelik ima svoje predstavnike.

"Play-off ove godine igra u podmlađenom sastavu. Pored Berine Tekač i Azre Nikšić tu su, praktično, ostatak ekipe sve juniorke. Očekujem maksimalan pristup svoje ekipe i nadam se pobjedi. Ono što je pozitivna stvar je da nam se, poslije jednomjesečne pauze, na teren vraća Amna Isaković, koja nam je nedostajala u prethodnim utakmicama i sigurno da će nam donijeti dodatni kvalitet kako u odbrani, tako i u napadu. Osim toga moram istaći da su poziv za reprezentaciju BiH u seniorskoj konkurenciji dobile naše tri igračice (Radulović, Ahmić, Selimović), te i moja malenkost kao pomoćnik selektora. To je sigurno velika čast, ali i obaveza za naš klub, tako da vjerujemo da ćemo svi zajedno opravdati povjerenje", kazala je Kalušić.

Amna Isaković je veoma bitna karika u igri ekipe Čelika i ako je povrede zaobiđu ove sezone sigurno da zajedno s ostalim igračicama mogu dogurati daleko kako u prvenstvu, tako i u Kupu BiH.

“Poslije mjesec dana pauze mislim da sam se dobro vratila u trenažni proces. Ja se nadam da mogu pomoći svojoj ekipi da ostvarimo dobar rezultat, odnosno pobjedu u subotu. Pogotovo zato što je to prva naša domaća utakmica. Želim da iskoristim priliku da pozovem i naše navijače da nam se pridruže kao šesti igrač”, kazala je Isaković.

Ženski košarkaški klub KK Čelik u saradnji s Omladinskim košarkaškim klubom Zenica učestvovat će u A1 ligi za košarkašice, u kojoj će se takmičiti osam ekipa. Prvenstvo starta već u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Moram da istaknem da je primarni cilj ovog takmičenja i učešća u A1 ligi afirmacija mladih, talentovanih košarkašica iz Zenice – OKK Zenice i KŽK Čelika. To je jedan mladi razvojni tim, sa talentovanim igračicama koje zaslužuju da igraju A1 ligu, a prosjek godina je samo 15. Dakle, imat ćemo priliku, kroz domaće utakmice, da vidimo s kakvim potencijalom računa u budućnosti zenička ženska košarka”, izjavio je trener Behudin Bajgorić, iz OKK Zenica.

Utakmica 3. kola Prvenstva BiH za žene Čelik-Play off igra se u subotu 21. oktobra u Areni “Husejin Smajlović” od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi