Valencia bolja od Khimkija
Ruski tim ubilježio je novi poraz, ovaj put u Valenciji

Rusi gomilaju poraze

Valencia bolja od Khimkija

Ekipa Valencie na svom je parketu večeras savladala ruski Khimki u 16. kolu Eurolige rezultatom 88:82. 

Do pobjede je tim iz La Fontete stigao već u prvom poluvremenu gdje je izgradio +16 koji su do kraja utakmice bili nedostižni za gostujući tim. 

Iako je Khimki nekoliko puta zaprijetio i stizao na -6, snage za nešto više u ovom susretu nije bilo. Nastavio je tako sastav Rimasa Kurtinaitisa s porazima a ovo im je bio čak četrnaesti u ovoj sezoni. Problemi s covidom, ozljedama, lošom formom i skautingom tima uzimaju danak u sastavu iz Podmoskovlja koji unatoč velikom budžetu ne može doći do pobjede u Euroligi a šuška se da timski managment želi promijeniti dosta košarkaša. Večeras je u njihovim redovima najefikasniji bio McCollum sa 16 koševa dok je 14 dodao Shved. 

Do nove pobjede Valenciu su vodili Hermansson sa 16 koševa, a Williams je zabio jedan poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi