Bayern teškom mukom pobijedio Khimki
Neizvjesna završnica pripala je košarkašima Bayerna

Bavarci se vratili na pobjednički kolosijek

Bayern teškom mukom pobijedio Khimki

Košarkaši Bayerna večeras su iščupali pobjedu u neizvjesnoj završnici protiv ruskog Khimkija i slavili s 80-77.

Bila je ovo jedna od utakmica, rijetkih ove sezone, gdje je Khimki uspio pokazati dio svog ogromnog potencijala. 

Ipak, nisu uspjeli iznijeti do kraja sve dobre situacije koje su iskreirali protiv čvrstog i ove sezone sjajnog Bayerna koji je preporodio Andrea Trinichieri. Počelo je doduše, sjajno za Khimki koji je iznenadio Bayern njegovim oružjem u 1/4- jakom obranom i poveo 22:15. No nije dugo trajao taj period dobre igre Khimkija jer su domaći već u idućem periodu potpuno zakočili najbolje košarkaše tima iz Podmoskovlja i do kraja poluvremena uspjeli preokrenuti rezultat i otići na odmor s 3 koša razlike. U nastavku je opet ruski tim došao do igre koja im je u startu donijela prednost i nastavljena je mrtva utrka koja je do kraja utakmice trajala u ritmu koš za koš. 

Utakmicu je na kraju odlučena zbog brzopletosti gostiju a sve je slobodnim bacanjima riješio Weiller - Babb koji je pogodio 4 penala u završnici te Bavarcima nakon dva vezana poraza donio novu pobjedu. Kod domaćih su daleko najbolji bili Baldwin s 19 i Zipser s 18 poena. Kod Khimkija je Shved zabio 20 poena a do triple double učinka falila mu je jedna asistencija i dva skoka. S 18 koševa pratio ga je prošlosezonski igrač Bavaraca Greg Monroe. 

Top Komentari

dinass
Kimki je plastika, nikad nisu uigrani i zato ih pobjedi svaki bolji trener u evropi. Steta je sto Sved igra u ovakvom klubu al izgleda da njegova psiha i ne moze u drugom da fercera
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi