Valencia obrukala Bilbao

Gosti na minus 36

Valencia obrukala Bilbao

Midhat Šljivak

Košarkaši Valencije stigli su do 18. pobjede u 18 odigranih utakmica u ACB ligi. Ovaj tim je večeras na svom parketu pregazio Bilbao rezultatom 85:49.

Već nakon deset minuta igre bilo je jasno da gosti iz Baskije nemaju šta tražiti. Domaći košarkaši su stvorili 16 poena prednosti (26:10), te su mogli mirno igrati u nastavku.

Međutim, popuštali nisu. Prednost je rasla iz napada u napad, a na odmor Valencia odlazi sa 25 poena razlike, 43:18.

I nastavak je ponudio dominaciju domaćeg tima. Bez većih problema su priveli meč kraju i na kraju su slavili pobjedu od 36 poena razlike.

Vives je predvodio domaće sa 17 poena, Dubljević i Diot su dodali po 13, dok je na drugoj strani Hannah ubacio 12 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi