Bivši igrač srušio Real, Valencia nepobjediva

ACB liga, 14. kolo

Bivši igrač srušio Real, Valencia nepobjediva

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida poraženi su u 14. kolu ACB lige na gostovanju kod Laboral Kutxe rezultatom 86:80.

Dosta dobar meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je baskijski tim stigao do trijumfa nad Kraljevima.

Nakon prve dionice domaći tim je imao plus osam, 23:15, da bi Real sjajnom igrom u drugoj četvrtini uspio da preokrene rezultat u svoju korist i da na odmor ode s četiri poena prednosti, 40:36.

Nastavak donosi za nijansu bolju igru domaćeg tima. Iako je i Real imao svoje momente u kojima je bio dominantan, na kraju je pobjeda ipak pripala Laboralu.

Nekadašnji košarkaš Reala Ioannis Bourousis je bio nezaustavljiv. Ubacio je 24 poena uz osam skokova, dok je na drugoj strani Jaycee Carroll ubacio 20 poena.

Košarkaši Valencije i dalje su bez poraza u prvenstvu Španije. Vodeći tim ACB lige je večeras u još jednom derbiju savladao Unicaju iz Malage rezultatom 81:70, te su  na omjeru od 14-0.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valenciju je do pobjede vodio Fernando San Emeterio sa 17 poena, dok je kod Unicaje Jamar Smith bio najefikasniji sa 24 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti