Valencia pred 5131 navijačem u Kaunasu školovala Žalgiris

Ni publika nije pomogla prvaku Litve

Valencia pred 5131 navijačem u Kaunasu školovala Žalgiris

Košarkaši Valencie večeras su u Kaunasu u okviru 5. kola Eurolige savladali Žalgiris s 94:82.

Sjajni tim Valencie nije se slomio nakon što nije dobro ušao u ovu utakmicu.

Litvanci su odlično krenuli u susret, posebno napadački gdje su skoro bili besprijekorni, posebno u prvoj četvrtini. Obzirom na igru Žalgirisa španjolski tim je i dobro prošao sa samo - 8 na poluvremenu. U trećoj četvrtini iz svlačionice su izašli neki drugi timovi. Valencia je razbila domaći tim fantastičnom obranom i tranzicijom u 3/4 kada su tih osam koševa zaostatka pretvorili u 10 poena prednosti. Od tog šoka se Žalgiris, nošen s 5131 navijačem u Žalgirio Areni nije oporavio i vrijedni bodovi otišli su u Španjolsku. 

Sjajni gosti imali su 5 dvoznamenkastih košarkaša a ujednačeni napad predvodili su Marinković i Dubljević sa po 16 poena. Kalinić je dodao 14, a Prepelič 13 pa je bilo jasno da je 'balkanska veza' prednjačila u timu Valencie. Grigonis i Rubit zabili su po 12 za Žalgiris a po poen manje dodali su Hayes i Lauvergne. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi