Anadolu Efes bez šansi protiv Žalgirisa
Foto: Euroleague

Novi poraz turskog tima, četvrta pobjeda Litvanaca

Anadolu Efes bez šansi protiv Žalgirisa

Litvanski prvak Žalgiris nastavio je sa sjajnim igrama u novoj sezoni Eurolige.

Večeras su u svojoj Žalgirio Areni pred 'čak' 5011 svojih navijača uvjerljivo savladali Anadolu Efes u utakmici 4. kola Eurolige rezultatom 89:73.

Turski euroligaš se nakon prošle sezone iz snova koju je upropastio koronavirus početkom ove muči bez svog najboljeg košarkaša Shane Larkina čiji se povratak očekuje koncem ovog mjeseca. Domaći košarkaši nošeni bučnim navijanjem svojih 5011 navijača od samog starta su znali što im je cilj u ovoj utakmici. Prvu četvrtinu su dobili s 9 koševa razlike i u ranoj fazi susreta poslali poruku favoriziranim gostima da ih čeka teška večer. Tako je na koncu i bilo. Momčad Martina Schillera igra sjajno i ovo im je četvrta pobjeda u četiri kola. Do samog kraja litvanski prvak kontrolirao je ovu utakmicu i skoro da nije bilo dileme da će domaći doći do nove pobjede.

Nigel Hayes predvodio je 'Zelenu šumu' sa 17 poena, a Lekavičius i Grigonis dodali su po 12. Kod neprepoznatljivog Efesa najbolji su bili Dunston s 20 i Simon sa 16 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi