Valencia razbijena u Moskvi
Foto: EPA

Euroliga, 6. kolo

Valencia razbijena u Moskvi

M. Šljivak

Košarkaši CSKA pobijedili su u MegaSport Areni u Moskvi španskog prvaka Velenciju rezultatom 94:67 u susretu 6. kola Eurolige

Španski tim je odlično ušao u meč. Potpuno su razbijali protivnika u uvodnim minutama meča. Imali su čak i 11 poena prednosti, ali su zatim kod rezultata 9:19 potpuno stali. 

CSKA kao da se u tim trenucima uozbiljio. Počeli su domaći košarkaši igrati jaču odbranu, krenuo ih je i šut, te su serijom od 11:0 dobili prvi period sa 20:19.

U nastavku meča ruski šampion je prikazao zaista odličnu košarku. Valencia se nekako držala do poluvremena (43:38), ali su potpuno pali u trećoj dionici. CSKA je igrao zaista odlično i nakon 30 minuta igre Armejci su imali prednost od 19 razlike, 73:54.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Velikog povratka Valencije nije bilo. Lagano je moskovski tim priveo meč kraju i stigao je do pete pobjede u šest odigranih utakmica. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nando De Colo sa 23 poena, Cory Higgins je dodao 16, dok je kod Valencije Tibor Pleiss ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi