Valencia savladala Limoges u posljednjoj utakmici Top 16 faze
Prošli u narednu fazu natjecanja

Španci završili ovu fazu sa stopostotnim učinkom

Valencia savladala Limoges u posljednjoj utakmici Top 16 faze

S. Pašalić

U posljednjoj utakmici Top 16 faze Eurokupa Valencia je na svom parketu savladala Limoges 91:84.

Valencia je tako ostvarila i šestu pobjedu u ovoj fazi natjecanja i tako nastavila stopostotni učinak.

Meč su bolje počeli gosti te poveli sa 12:6, ali Valencija do kraja četvrtine stiže do preokreta i dobija ovu dionicu sa 22:19.

Drugu četvrtinu je puno bolje odigrala domaća ekipa koja je još i povećala vodstvo i otišla na odmor sa 49:41 u svoju korist.

U trećoj četvrtini Limoges je stigao do preokreta i u par navrata imao prednost od tri poena, ali Valencija ponovo vraća prednost na svoju stranu i pred početak posljednje četvrtine je bilo 70:66 za domaće.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Posljednju četvrtinu je Valencia samo povećavala svoju prednost koja je išla i do 11 poena viška, a konačni rezultat je na kraju bio 91:84.

Najbolji kod Valencije je bio Matt Thomas sa 17, a Fernando San Emeterio ga je pratio sa 14 poena. Kod gostiju Dwight Hardy i Axel Bouteille su postigli po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi