Valencia slavila u Kaunasu
Žalgiris je nastavio s lošim rezultatima (foto: euroleague.net)

Novi poraz Žalgirisa

Valencia slavila u Kaunasu

Košarkaši Žalgirisa priredili su novo neugodno iznenađenje svojim navijačima u svojoj Žalgirio Areni budući da je litvanski tim poražen od Valencije rezultatom 86:82. 

Iako su gosti iz Valencije na papiru bili autsajderi u ovom meču, parket je od samog početka donio drugu priču. Iako je Žalgiris bio u prednosti gostujući košarkaši nisu dozvoljavali izabranicima Šarunasa Jasikevičiusa da odu na neku značajniju razliku, dapače, slobodnim bacanjima Jocka Landalea 4 sekunde do kraja poluvremena Žalgiris je izborio mršavih 48:47.

Treći period donio je fantastičnu obranu gostiju koji su taj dio igre dobili rezultatom 17:9 i već tada trasirali put ka pobjedi. Trudio se domaći tim, nekoliko puta prilazio na jedan posjed razlike no Valencia je odigrala sigurnu završnicu i izborila vrijednu pobjedu na teškom terenu. 

Labeyrie s 22 poena bio je najbolji u pobjedničkom timu dok je Colom dodao 12. Ulanovas sa 16 i Walkup s 15 najviše su se trudili kod Žalgirisa ali bodovi su otišli u Španjolsku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi