Vanja Marinković seli u NBA ligu
(Foto: ABA)

Spreman za novi izazov

Vanja Marinković seli u NBA ligu

M. Šljivak

Još jedan košarkaš iz ABA lige u narednoj sezoni bi mogao put najjače lige svijeta (NBA).

Košarkaš Partizana Vanja Marinković izabran je na draftu kao 60. pik od strane Sacramento Kingsa i on bi mogao već od naredne sezone zaigrati u NBA ligi.

"Čekam poziv iz Sacramenta kako bih znao njihove planove. Spreman sam za nove izazove i nadam se da ću postati stanovnik Sacramenta", rekao je Marinković.

Tako bi sjajni šuter beogradskog tima mogao brže od očekivanog put NBA lige, a za njegov izbor na draftu zaslužan je prvi čovjek Kingsa Vlade Divac.

Marinković iza sebe ima zaista odličnu sezonu u ABA ligi. Kada ga krene šut, apsolutno je nezaustavljiv, a sezonu je završio sa prosjekom od 12.2 poena.

Ovaj 22-godišnjak je kompletnu karijeru proveo u Partizanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi