Vasilije Micić ostaje u Efesu

Potpisat će novi ugovor

Vasilije Micić ostaje u Efesu

E. Škorić

Srbijanski košarkaš Vasilije Micić ostat će u Anadolu Efesu.

Micić je bio MVP Eurolige u prošloj sezoni i ključni igrač turskog kluba. Iako je bilo nagađanja da će otići, on je odlučio da ostane.

Načelni dogovor između njega i kluba je postignut i on će potpisati na tri godine, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda.

Micić iza sebe ima odličnu sezonu, sa Efesom je stigao do titule prvaka Evrope, a trenutno se nalazi sa reprezentacijom u pohodu na Olimpijske igre.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U prosjeku je prošle sezone bilježio 16,3 poena uz 4,8 asitsencija u Euroligi. Pretpostavljalo se da će se okušati u NBA ligi, no to se neće desiti, barem ne ovog ljeta.

Ranije je igrao za Megu, Bayern, Tofas, Crvenu zvezdu i Žalgiris.

Promo

Top Komentari

amex
Ma ja ba... laganini, uziva.. boli ga tuki
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi