Micić MVP Eurolige
FOTO - EPA

Veliko priznanje

Micić MVP Eurolige

A. Beganović

Košarkaški reprezentativac Srbije i član Anadolu Efesa, Vasilije Micić, izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) Eurolige.

Iza Micića je fenomenalna sezona pa nije iznenađujuće što je izabran za MVP-a Eurolige. Prosječno je ovaj sjajni košarkaš u Euroligi bilježio 16.3 poena i 4.8 asistencija po meču.

Micić je nešto ranije izabran i u idealnu petorku Eurolige, a u tom društvu našao se još jedan srbijanski reprezentativac Vladimir Lučić.

Playmaker turske ekipe za najkorisnijeg igrača proglašen je na osnovu glasova navijača, novinara, trenera i kapitena svih ekipa, a tri puta je izabran i za MVP-a kola.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjetimo, od 28. do 30. maja u Kolnu se igra završni turnir Eurolige na kojem će osim Efesa učestvovat još CSKA, Barcelona i Milano, a u polufinalu se sastaju Efes i CSKA, te Milanlo i Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi