Iskusni član KK Bosna Royal Jelly

Vasiljević: Bosnu smo spasili zajedno sa navijačima

S. Mlaćo

Košarka se na velika vrata vratila u Sarajevo.

Bosna Royal Jelly lider je Lige 10, a popularni Studenti izborili su i završnicu Kupa naše zemlje. 

Bosna je dobila i domaćinstvo, pa će prvi trofej u 2017. godini tražiti pred svojim navijačima. O Ligi 10, ambicijama, navijačima, te samoj završnici Kupa za SportSport.ba je govorio iskusni član ovog kluba Saša Vasiljević. 

"Nadam se da smo zadovoljili ukuse svih gledalaca ovdje u Sarajevu, a zbog toga smo se i okupili u augustu. Znamo šta znači ime Bosna ne samo u Sarajevu, nego cijelom regionu, a klub veoma dobro funkcioniše. Bilo je svakakvih priča prije dva tri mjeseca, ali nismo dozvolili da se klub ugasi, ne samo mi, nego i navijači počevši od utakmice sa Slobodom. Mi idemo dalje, sada slijedi Final four kupa i ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže" kazao je Vasiljević za SportSport.ba.

Bosna će u subotu odmjeriti snage sa Mladosti iz Mrkonjić Grada, a ukoliko slave Studenti će u finalu čekati boljeg iz duela Zrinjskog i Igokee.

"Favoriti smo, ali uvijek postoje iznenađenje. Međutim, nadamo se da to nećemo biti mi u subotu. Mi se nadamo da ćemo u nedjelju napraviti iznenađenje, a ulogu favorita prepuštamo Igokeii koja ima jače utakmice od nas i na nekom su dobrom putu zadnjih nekoliko godina. Znate gdje je Bosna bila prije šest sedam mjeseci, a sada se borimo za trofej. Prije deset godina smo sa objektivnom slabijom ekipom dobijali velike favorite uz pomoć naše publike i pozivam publiku prvo u subotu u 17 sati, a ako da Bog i u nedjelju na finale", dodao je Saša Vasiljević, član Bosne Royal Jelly.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi