Vasiljević donio pobjedu Bosni Royal

Zrinjski pao u Skenderiji

Vasiljević donio pobjedu Bosni Royal

Midhat Šljivak

Košarkaši Bosne Royal savladali su večeras u Skenderiji ekipu Zrinjskog 74:71 u suretu 17. kola Lige 10.

Zanimljiv i dosta neizjvestan meč viđen je u ovom meču, a a kraju su domaći stigli do velike pobjede.

Bosna je dobro ušla u ovaj susret. Poveli su 10:4, ali gosti iz Mostara im nisu dopustili da se odvoje na veliku razliku. Nakon prve dionice oni su imali vodstvo 22:21.

Izjednačena košarka viđena je i u nastavku meča. Na odmor se otišlo vodstvom gostiju 38:37, a sredinom igre u trećoj dionici Zrinjski uspijeva otići i na plus devet.

Međutim, Bosna se vratila. Igralo se ponovo koš za koš, sve do samog kraja. Poenima Saše Vasiljevića sa slobodnih bacanja u samom finišu Bosna je slomila otpor gostiju, te je došli do pobjede.

Saša Vasiljević je predvodio domaće sa 18 poena u ovom meču, dok je Brummitt kod gostiju ubacio 17.

Liga 10, 17. kolo:

Bosna Royal - Zrinjski 74:71 (21:22, 16:16, 15:16, 22:17)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Šarić, Đorđević 14, Bradić, Ikonić 9, Delalić 7, Rešidović, Vasiljević 18, Čampara, Dragolj, Dragičević 10, Šturanović 13, Durak 3.

ZRINJSKI: Petrić 5, Knežević 14, Planilić, M.Zovko 2, Princ 10, Đurasović 14, Golemac, D.Zovko, Barać 4, Begić 5, Brummitt 17, Šamadan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi