Vatutin: Shengelia će igrati za reprezentcaciju samo ako na isti dan ne bude igrao CSKA

Predsjednik Moskovljana korigirao izjavu oko Shengelie

Vatutin: Shengelia će igrati za reprezentcaciju samo ako na isti dan ne bude igrao CSKA

Transfer Tornike Shengelie iz Baskonie u CSKA podigao je mnogo prašine. 

Naravno, razlog tomu su veoma napeti odnosi između Rusije i Gruzije koji su eskalirali u avgustu 2008 nakon odcjepljenja pokrajina Južne Osetije i Abhazije, nakon čega je ruska vojska u sukobima s gruzijskom ubila nekoliko stotina njezinih pripadnika.

Strasti oko transfera smirivao je predsjednik CSKA Andrey Vatutin koji je naglasio kako u ugovoru postoji klauzula koja Shengeliji dopušta igranje za reprezentaciju u svakom trenutku. 

Ipak, Vatutin je danas napravio korekciju rečenog te izjavio:

"Shengelia može igrati za reprezentaciju osim ako na taj dan ne igra CSKA".

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U proteklom razdoblju nerijetko je bio slučaj da se FIBA-ini prozori kvalifikacija igraju u isto vrijeme kada i euroligaške utakmice što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod većine nacionalnih timova koji su nastupali bez najvećih zvijezda. 

Saga oko ovog transfera još nije gotova tim prije jer su Shengeliju u njegovoj Gruziji pojedini mediji razapeli i nazvali izdajicom zbog odlaska u Rusiju.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi