Veća minutaža za Džanana Musu? U Brooklynu se sprema otkaz za jednog igrača
Shumpert bi ubrzo mogao napustiti Netse

Suspenzija Wilsona Chandlera ističe, a to znači loše vijesti za Imana Shumperta

Veća minutaža za Džanana Musu? U Brooklynu se sprema otkaz za jednog igrača

S. Pašalić

Prije mjesec dana Brooklyn Netsi su potpisali Imana Shumperta.

Tim Džanana Muse je doveo iskusnog igrača kako bi popunio mjesto u rosteru dok ne istekne suspenzija Wilsonu Chandleru sredinom decembra.

Ipak, prema posljednjim informacijama, Netsi se spremaju da otpuste Shumperta nakon što je on odigrao samo 13 utakmica za ovaj tim.

Razlog je prema navodima Shamsa Charanija taj što se Chandler vraća i jednostavno više nema mjesta u rosteru, ali i što Brooklyn ima previše jakih ugovora.

Netsi sa Shumpertom imaju omjer 9-4 i kada on igra, odbrana tima je puno bolja, ali je situacija takva da za njega nema mjesta.

Shumpert nije puno pridonosio u igri u napadu pa je bilježio 4.2 poena i 2.6 skoka u Brooklynu.

Njegovim odlaskom bi se mogla povećati i minutaža Džanana Muse koji ove sezone u prosjeku provodi 15.5 minuta na parketu.

Top Komentari

Bosnian King
Musa iz utakmice u utakmicu sve gori i gori mjesto sa ide obrnuto. Njemu vise ni povratak u Europu ne moze pomoći.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi