Večeras gledamo Musu i Nurkića: Uh, kako je primamljivo odigrati 'over' na Nurka...

Nastavlja se NBA liga

Večeras gledamo Musu i Nurkića: Uh, kako je primamljivo odigrati 'over' na Nurka...

Večerašnjim utakmicama u Orlandu nastavlja se bitka za play off i što bolju poziciju u regularnom dijelu NBA lige. 

Na parketu očekujemo opet da vidimo bh. dvojac Džanan Musa - Jusuf Nurkić. Kažemo, očekujemo, jer Musa u prošlom meču nije dobio ni sekunde, nadamo se da večeras hoće.

Prvi bi na parket trebao Musa jer njegovi Brooklyn Netsi od 19.30 sati po centralnoevropskom vremenu igraju protiv Milwaukee Bucksa.

Netsi su trenutno osmi na Istoku i realno gledano ne bi trebali imati velikih problema da izbore play off posebno nakon posljednje pobjede protiv direktnog konkurenta za tu poziciju Washington Wizardsa.

S druge strane, Milwaukke u susret ulazi kao potpuni favorit, posebno zbog činjenice da je Brooklyn u Orlando stigao bez nekoliko važnih igrača. Bucksi su prvi na Istoku i ovom pobjedom bi samo nastavili gaziti put ka odbrani te pozicije pred play off.

MOZZART kladionica isto tako smatra da su Bucksi ogroman favorit pa na njih nudi vrlo nisku kvotu, dok bi se oni koji hrabro uplate na pobjedu Netsa i pogode mogli dobro 'opariti'.

U posljednjoj utakmici dana, koja počinje od 3.00 sati ujutru po našem vremenu, snage će odmjeriti Portland Trail Blazersi našeg Jusufa Nurkića i Houston Rocketsi.

Trail Blazersima je svaka naredna utakmica kao finale jer vode grčevitu borbu sa Memphisom oko play offa, dok Rocketsi imaju realnu šansu da stignu do druge pozicije Zapada i tako osiguraju dobro mjesto pred početak play offa.

U Portlandu će velike nade opet polagati u Nurkića koji je u prethodnom meču protiv Boston Celticsa ubacio čak 30 poena, dodao 9 skokova i pet asistencija.

Houston je favorit po MOZZART-u s kvotom od 1,60, dok je na Portland koeficijent 2,60.

Kada je u pitanju klađenje na broj poena Jusufa Nurkića, prag iznosi 18,5 što je jako primamljivo za 'over' jer Nurkić u prva dva meča od nastavka NBA sezone ubacuje 24,5 poena po susretu.

Kvote na utakmicu Portland - Houston i na poene Nurkića pogledajte OVDJE i OVDJE.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Šta je bolan primamljivo? Kockati se? Vi niste normalni.
5 1
bazaorao
Lendo ti si puko ko fosna.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi