Vedran Bosnić: Biti selektorom najmanje je što mogu uraditi za svoju zemlju!
Naš mladi i nadareni stručnjak sve se više povezuje s preuzimanjem nacionalnog tima, no sve će biti dosta jasnije nakon 20.10 . kada će KS BiH zasjedati u Busovači

Bosnić je nedavno napustio kormilo švedske reprezentacije

Vedran Bosnić: Biti selektorom najmanje je što mogu uraditi za svoju zemlju!

Zadnjih nekoliko dana po medijima se počela provlačiti informacija kako će bivši selektor košarkaške reprezentacije Švedske Vedran Bosnić preuzeti kormilo našeg nacionalnog tima na čijoj je klupi posljednje dvije utakmice sjedio Jasmin Repeša.

Tragom tih informacija SportSport.ba kontaktirao je Bosnića koji trenutno nije bio od velikih riječi, no ovaj Sarajlija koji je najbolje dane svoje karijere proveo u tuzlanskoj Slobodi dao nam je zanimljivu izjavu.

"Biti selektorom košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je najmanje što mogu uraditi za zemlju u kojoj sam napravio svoje prve košarkaške korake. Pada mi trenutno na pamet jedna Andrićeva misao koju ću sada parafrazirati: "Bosanci i Hercegovci ljudi su prema snazi svoje kreacije i umijeća mnogo nadareniji od sinova drugih naroda koji se na sav glas hvale svojim dubokim duhovnim i mentalnim dometima".

Bosnić je također zamolio za razumijevanje i izvinio se što trenutno ne može dati previše izjava, ali i ostavio mogućnost da tijekom vikenda ili poslije njega bude dostupno više informacija u vezi s ovim glasinama. Mi bismo samo dodali da "gdje ima dima, ima i vatre"

Top Komentari

Medo-Brundo
Ili kao sto stara japanska izreka kaze - Ako smrdi, neko prdi!
16 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti