Velić: Spremni smo i motivirani

Treća utakmica finala za košarkaškog prvaka BiH

Velić: Spremni smo i motivirani

Danas je na rasporedu treća utakmica finala za košarkaškog prvaka BiH koja se igra na Pecari.

Aktualni bh prvaci, ekipa Širokog WWin, u prvoj utakmici je uvjerljivo slavila rezultatom 81:65, međutim, u drugoj utakmici izabranici Ivana Velić su imali izuzetno lošu večer pa su poraženi rezultatom 73:58.

Momčad s Pecare je u toj utakmici imala loš učinak za 3 poena, tek 13% (3/22), a do poluvremena je primila već 42 koša što je dokaz da i obrana nije bila na onoj razini na kojoj smo navikli tokom sezone od Širokog.

Trener Velić ističe da se greške iz druge utakmice trebaju popraviti, da su igrači motivirani ali i da kvalitetu i odličnu igru tokom cijele sezone moraju na parketu i pokazati.

 „Spremni smo za večerašnji  susret i maksimalno motivirani. Očekujemo veliku podršku navijača koja nam je jako bitna pogotovo sada u finalu gdje je svaka utakmica važna. Moramo popraviti neke stvari od utakmice u Aleksandrovcu, ali mislim da smo u prednosti, samo to moramo na terenu i pokazati.“, rekao je za SportSport.ba trener Širokog Ivan Velić.

Susret je na rasporedu večeras u dvorani na Pecari s početkom u 20:45 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.