Velika borba u Pioniru, Zvezda srušila Partizan nakon produžetka

Polufinale ABA lige

Velika borba u Pioniru, Zvezda srušila Partizan nakon produžetka

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u Pionisu su odigrali prvi meč polufinala ABA lige, a nakon produžetka crveno-bijeli su slavili sa 106:101.

Zvezda je iskoristila ulogu favorita i ostvarila je pobjedu za vodstvo u polufinalnoj seriji, no Partizan je također mogao do pobjede i odigrao je večeras sjajan meč.

U prvom dijelu nešto slabija košarka, neefikasna, ali u nastavku meča pravi spektakl i dramatična završnica.

Poenima Renfroea Partizan je izjednačio tri sekunde prije kraja, a onda je Rivers promašio pobjedu Zvezde.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, u dodatnih pet minuta Zvezda dolazi do pobjede i do prednosti u ovoj seriji.

Baron je sa 23 poena vodio Zvezdu do pobjede, 18 je ubacio Davidovac koji je imao i šest skokova, a Čović 16 poena. Dvocifren je bio i Rivers sa 12 poena. Na drugoj strani Marinković je ubaico 20, Landale 17, Renfroe 14, Veličković 11 i Zagorac 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi