Crvena zvezda ubacila tačno 100 poena Megi i poslala poruku Partizanu pred polufinale ABA lige

Nevjerovatan omjer tima iz Beograda na kraju regularnog dijela

Crvena zvezda ubacila tačno 100 poena Megi i poslala poruku Partizanu pred polufinale ABA lige

S. Pašalić

Crvena zvezda je u 22. kolu ABA lige stigla do ubjedljive pobjede protiv Mega Bemaxa 100:76.

Gosti su nešto bolje otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu sa 23:20. Međutim košarkaši Crvene zvezde su zatim odigrali nevjerovatnu četvrtinu koju su dobili rezultatom 37:10 i otišli na poluvrijeme sa rezultatom 57:33 u svoju korist.

Na početku treće četvrtine košarkaši gostujućeg tima su uspjeli malo smanjiti veliku prednost Crvene zvezde, ali do kraja četvrtine ta prednost je opet porasla pa se u posljednju četvrtinu otišlo sa 82:58 za Crvenu zvezdu.

Do kraja je Zvezda održavala prednost pa je na kraju završilo 100:76 za domaći tim. Nekoliko igrača Crvene zvezde je imalo dvocifreni učinak na kraju utakmice, a izdvojili su se Simanić i Ojo sa po 14 poena. Kod Mege Mišković je postigao 15 poena, dok je bh. košarkaš Edin Atić imao odličan učinak od 14 poena

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crvena zvezda je završila regularni dio natjecanja sa omjerom 21-1 i u polufinalu će igrati protiv Partizana, dok će drugi par činiti Cedevita i Budućnost.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi