Velika Britanija šokirala Crnu Goru i dovela joj u pitanje plasman na EP
Crnogorci su šokirali svoje navijače porazom od Velike Britanije (Foto: FIBA)

Crnogorci ubacili samo 59 poena

Velika Britanija šokirala Crnu Goru i dovela joj u pitanje plasman na EP

Selekcija Crne Gore doživjela je danas neočekivani poraz od Velike Britanije u francuskom Pau rezultatom 74:59. 

Nakon odlične igre protiv Njemačke i trijumfa prije dva dana od naših se susjeda i danas očekivala pobjeda koja bi ih dovela na korak od EP.

Ipak, Britanci su danas odigrali najbolju partiju u ovim kvalifikacijama i pitanje plasmana na europsku smotru odgodili do februara i idućeg prozora kvalifikacija. Već su na početku košarkaši Velike Britanije odigrali sjajno u napadu i najavili favoriziranom rivalu da neće lako do bodova. Ipak, sabrali su se košarkaši košarkaši izbornika Radovića i prednost smanjili do poluvremena na samo tri koša zaostatka. I kada se očekivao potpuni preokret Crnogorci su u nastavku opet pali odigravši katastrofalno u napadu. Treba odati priznanje i Britancima koji su zaslužni za to i odigrali sjajnu obranu i neočekivano bez problema priveli kraju utakmicu s uvjerljivih 15 razlike. 

Sjajni Gabriel Olaseni je s 28 poena i 8 skokova bio nezaustavljiv za Crnogorce dok su odlični bili i Hesson s 15 te Nelson s 13 koševa. Kod blijedih Crnogoraca jedini dvoznamenkasti su bili Simonović s 14 te Đurišić s 11 poena. Francuzi su prvi u skupini G s omjerom 3-1, po 2-2 imaju Crna Gora i Velika Britanija dok je posljednja, ali ne i bez šansi Njemačka s 1-3. 

Top Komentari

goofy
Ovaj format sa 24 ekioe je bezzze .. tko moze skupiti 12 igraca visih od 1,95 i da znaju pravila kosarke,dupla,koraci moze se k alifokovati u EP
0 0
Belmin075
Njemackoj ni ne trebaju pobjede, kad su se oni vec plasirali jer su domacini
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije