Needham uništio Igokeu

Poraz prvaka BiH

Needham uništio Igokeu

M. Šljivak

Košarkaši Mornara pobijedili su večeras u Laktašima ekipu Igokee 93:79 u susretu 19. kola regionalne ABA lige.

Tim iz Bara upisao je veoma važnu pobjedu koja ih dodatno približava plasmanu na završni turnir.

Prvi period donosi igru koš za koš. Igokea je nakon deset minuta igre imala prednost od 20:19, ali su gosti u drugoj dionici, posebno njenom finušu dominirali.

Uspjeli su potpuno razbiti Igose u ovom dijelu meča i na odmor su otišli sa deset poena prednosti, 37:47.

Igokea serijom 12:0 otvara drugo poluvrijeme i preuzima vodstvo koje međutim nije dugo trajalo. Mornar je ponovo zaigrao mnogo ozbiljnije i do kraja treće donioce stvaraju osam poena prednosti, 59:67.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Prvaku BiH povratka više nije bilo. Mornar je lagano završio posao u ovom meču i na kraju je ostvario bitnu pobjedu koja ih približava plasmanu među četiri najbolje ekipe u regionu.

Nezaustavljiv je za Igokeu večeras bio sjajni Derek Needham koji je ubacio 26 poena, Uroš Luković je dodao 16, dok je kod Igokee Robert Rikić bio najefikasniji sa 20 poena. Rindhart je također bio jako dobar sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi