Velika pobjeda Partizana u Villeurbanneu
Partizan je došao do velike pobjede u Francuskoj zahvaljujući sjajnoj timskoj igri.

Beograđani još imaju nadu za plasman u Top 16

Velika pobjeda Partizana u Villeurbanneu

Košarkaši beogradskog Partizana večeras su u Francuskoj ostvarili veliku pobjedu koja ih ostavlja uoči posljednjeg kola Eurocupa u igri za plasman u Top 16 momčadi ovog takmičenja. Partizan je slavio sa 78:75 protiv Asvela koji je već osigurao prolaz dalje.

Čvrstu utakmicu odigrali su Beograđani, Asvel iako je osigurao društvo u 16 najboljih ekipa Eurocupa je ozbiljno shvatio ovaj susret i nije popuštao no ipak su gosti uravnoteženim i sjajno raspoređenim napadom uspjeli u zadnjoj četvrtini slomiti otpor budućeg Euroligaša.

Partizan će u posljednjem susretu grupne faze kod kuće dočekati Turk Telecom protiv kojeg će juriti pobjedu veću od 7 razlike s koliko je poražen u Ankari. 

Po 15 koševa za Partizan postigli su Paige, Nikolić i Landale, a Marinković i Gagić dodali su 11 odnosno 10 koševa. Miro Bilan 17 a Kalnietis i Lighty po 10 za Asvel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi