Igokea poražena od Partizana
Viceprvak Bosne i Hercegovine je na omjeru od četiri pobjede i šest poraza u ABA ligi (Foto: ABA)

ABA liga, 10. kolo

Igokea poražena od Partizana

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su u 10. kolu ABA lige na svom parketu od beogradskog Partizana rezultatom 84:97.

Zasluženo su crno-bijeli slavili u ovom susretu. Imali su prednost od početka do kraja meča i na kraju su došli do pete pobjede u sezoni.

Žestoko je Partizan ušao u meč. Poveli su gosti sa 10:0, ali je Igokea uspjela da se vrlo brzo vrati i u jednom trentuku su bili na samo poen zaostatka. Ipak, gosti su ponovo pojačali ritam u završnici prve dionice i nakon deset minuta igre Partizan je imao šest poena prednosti, 24:30.

Precrtana slika na parketu viđena je u drugoj dionici. Partizan je otišao na plus 14, ali se Igokea potpuno vratila u meč i na odmor su otišli sa samo tri poena zaostatka, 44:47.

Održavao je Partizan prednost i u trećem periodu. Iako je Igokea konstantno prijetila, nisu domaći košarkaši uspjeli da naprave neku veću seriju i da preokrenu rezultat. Na krilima Vanje Marinkovića crno-bijeli su ipak uspjeli da se ponovo odvoje i na ulasku u zadnju dionici je bilo plus deset, 65:75.

Nije Igokea uspjela da se vrati u meč. Partizan je do kraja bez većih problema sačuvao prednost i došao je do trijumfa u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vanja Marinković sa 28 poena, a Jock Landale je ubacio 17, a Rade Zagorac 15 koševa.

Filip Adamović je kod Igokee imao učinak od 19 poena i devet asistencija, dok je Latavious Williams ubacio poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi