Veliki NBA derbi za Božić, Davis i James spremni

Veliki NBA derbi za Božić, Davis i James spremni

E. Škorić

Za Božić tradicionalno dosta uzbuđenja u NBA ligi, a ovaj put glavni fokus bit će na derbiju u Los Angelesu.

Clippersi protiv Lakersa, bit će to zaista fantastičan meč, budući da će igrati sve zvijezde.

LeBron James i Anthony Davis imali su određenih probema, ali prema posljednjim informacijama, obojica će biti spremni za meč sa gradskim rivalom.

S jedne strane njih dvojica, a s druge će biti Kawhi Leonard i Paul George, pa će taj duel svakako biti u centru pažnje.

Utakmica između ovih rivala igra se u noći sa srijede na četvrtak u 2 sata.

Božićni maraton počinje sutra od 18 sati okršajem Toronta i Bostona, a od 20:30h sastaju se Philadelphia i Milwaukee.

U ranim jutarnjim satima Denver i New Orleans (4.30), ali prethodno će u 23 sata biti odigran meč Golden Statea Warriorsa i Houston Rocketsa. Da su bivši prvaci kompletni, bila bi to prava poslastica, ovako će James Harden, Rusell Westbrook i društvo imati veliku ulogu favorita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi